0 4 min 3 yrs

Je hebt de term vast weleens gehoord. Een moodboard. Heel vrij vertaald, een humeur bord. Een bord waar je op kan plakken, schrijven, schilderen en borduren wat je op dat moment voelt. Vaak gaat een moodboard gepaard met het ‘humeur’ wat je hebt over interieur. Laten we trouwens het woord humeur niet meer gebruiken. Dat kan ik niet aan deze zomer. Laten we het gewoon inspiratiebord noemen. Daar gaat het namelijk vaak om, inspiratie opdoen.

Nu je de term een beetje kent, betekent dat dan ook dat je weet wat het is? En dat je überhaupt weet wat je ermee moet? Wil je het weten? Dan heb ik wel een paar zeer interessante tips voor je. Welkom bij het korte lesje moodboard maken met Anna.

Moodboard tips

Tipje 1.

Een moodboard maak je als je woonkamer een keer flink wilt ombouwen. Of een nieuw huis hebt en álles op elkaar afgestemd wilt hebben. Zelfs voor het kleinste kamertje van het huis kan je een moodboard maken. Het eerste wat je nodig hebt is een idee. Je moet wel een beetje weten wat je wilt en wat jij vindt wat bij je past. Dus doe voor 10 minuten je ogen dicht en denk aan kleuren, combinaties, sfeertjes waar jij een glimlach van op je gezicht krijgt.

Tipje 2.

Als je weet waar je je op wilt richten, schaf dan een aantal woonbladen aan. Daarin staan vaak foto’s van verschillende stijlen. Het mogen ook best oudere bladen zijn. Je hoeft niet helemaal op de trends in te gaan als het gaat om jóuw moodboard. Knip van alles uit waar jij een goede ‘mood’ van krijgt.

Tipje 3.

Een moodboard geeft een sfeer weer. Dat hoeft niet alleen in plaatjes van interieurs te zijn. Dat kan ook van een mooie kleur die je ooit hebt gezien in het bos. Zelfs als je op zoek bent naar gezelligheid kan een plaatje van een kopje koffie met een stuk taart niet ontbreken. En beperk jezelf ook niet tot alleen plaatjes. Gebruik ook stoffen, eigen tekeningen, teksten, materialen zoals oud hout als je dat wilt gebruiken.

Tipje 4.

Hoe graag je ook wilt dat het allemaal bij elkaar past, het hoeft niet. Als je de sfeer maar te pakken krijgt. Natuurlijk zal je eigen uitgewerkte plan wel een eenheid zijn. Val steeds terug op je moodboard als je bezig bent met het nieuwe ontwerp. Je hebt een basis, je hebt jouw gekozen sfeer en zo heb je straks een perfect gestyled huis precies naar jou wens.

En nu, nu moet het je vast lukken een moodboard voor je nieuw gepimpte huis/kamer/tuin te maken. Lukt het toch niet, laat het dan doen. Door onze stylisten bijvoorbeeld. Maar kom op, wees creatief, denk ‘out of the box’, ga buiten je ‘comfort zone’ en wees verder gewoon jezelf.