0 2 min 3 yrs

Raamdecoratie is er in overvloed. Het is niet alleen functioneel, maar geeft ook sfeer aan je interieur. Zie jij door de bomen het bos niet meer? En wil je weten welke raamdecoratie het beste past bij jouw situatie? Lees hieronder dan de verschillende mogelijkheden van de meeste populaire  en mooie raamdecoratie. Ook geven we je tips voor het kiezen van de juiste raamdecoratie.

Rolgordijnen

Deze gordijnen zijn ideaal voor de slaapkamer. Rolgordijnen zijn makkelijk te bedienen en houden veel licht tegen. Zeker als je de verduisterende rolgordijnen kiest. Wil je zo min mogelijk licht in je slaapkamer zien schijnen, dan kan je de zijkant van een cassette voorzien die de gordijnen geleid en het licht tegenhoudt. Ook voorkomt dit geklapper bij het openstaan van ramen. Een ander bijkomend voordeel is dat er veel variatie in patroon en kleur verkrijgbaar is. Dit maakt deze gordijnen ook perfect voor de baby en kinderkamer.

Plisségordijnen

Deze gordijnen heeft haar naam te danken aan de horizontale laag stof met een enkele plooi; genaamd plissé. Deze gordijnen open je verticaal in tegenstelling tot gordijnen die je van links naar rechts opent. Het voordeel van deze gordijnen is dat ze een geluiddempende werking hebben en passen op ieder type raam. Vooral bijzondere constructies of ramen met glas in lood zijn geschikt voor dit type gordijn. Je kan ze zowel van boven als onder openen waardoor je veel licht kunt doorlaten maar toch over privacy kunt beschikken.

Vouwgordijnen

Een stijlvolle uitstraling in je woning krijg je doormiddel van vouwgordijnen. De gordijnen sluiten en openen anders dan rolgordijnen. In plaats van oprollen vouw je de gordijnen open. Ook hierin zijn verschillende mogelijkheden en stoffen beschikbaar. Zo zijn er voor de slaapkamer verduisterende vouwgordijnen verkrijgbaar. Deze gordijnen passen goed in een landelijk en natuurlijk interieur.