0 2 min 3 yrs

Rvs schroeven zijn rond of rechthoekige roestvrijstalen bouten die worden gebruikt om hout, metaal en andere materialen aan elkaar te bevestigen. Ze worden onder meer gebruikt voor het monteren van stoelpoten, deuren en inbouwkastjes. Er is geen één rvs schroef echt beter dan alle anderen, ze verschillen alleen in kwaliteit én prijs.

Waar kan ik het beste rvs schroeven kopen?

Dkhgroothandel.nl is een groothandel gespecialiseerd in bevestigingsmaterialen en gereedschap. Hier vind je rvs schroeven van een goede prijs/kwaliteit verhouding in verschillende maten en gebruik!

Verschil tussen RVS en verzinkt?

Rvs schroeven worden gemaakt van rvs en verzinkte rvs kan zowel van metaal als van hout rondom de bout vastgroeien. RVS is echter meestal strakker, heeft een betere kwaliteit én bestand tegen corrosie door weersinvloeden dan verzinkte rvs.

Wanneer moet je RVS schroeven of bouten gebruiken?

Wanneer moet je RVS schroeven of bouten gebruiken? We kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt waarom je specifiek RVS bevestigingsmaterialen moet gebruiken bij bepaalde projecten.

RVS is een roestvast materiaal en is een stuk ongevoeliger voor corrosie dan koolstofstaal (ofwel ijzer). RVS schroeven en bouten worden dan ook veel buitenshuis toegepast. Er wordt ook nog onderscheid gemaakt tussen A2 kwaliteit en A4 kwaliteit. A2 staat voor RVS304 en A4 voor RVS316.