0 2 min 3 yrs

Niets is zo belangrijk als het kleurgebruik in je woning. Daarbij gaat het niet alleen om donker en licht, of je favoriete kleur. Kleur kan een ruimte maken of breken. Vaak wordt er gekozen voor ton-sur-ton, dus 1 kleur in meerdere tinten. Maar wanneer je het aandurft kan een stoere accentkleur een heel andere sfeer in de kamer brengen en de bestaande kleuren juist versterken.

Er zijn meerdere mogelijkheden om je woning een heel andere look te geven. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een felle accentkleur. De naam zegt het al, met een (liefst complementaire) andere kleur leg je juist de nadruk op de bestaande kleuren. Maar ook grijs kan, zoals ook bleek uit aflevering 6 van ‘Weer verliefd op je huis’, een klassieke en tegelijkertijd warme sfeer creëeren.

Indeling
Hou bij het uitzoeken van een nieuwe kleur altijd rekening met de indeling van de ruimte. Met het juiste kleurgebruik en indeling van de muren wordt een ruimte optisch groter, smaller of hoger. Gebruik deze eigenschappen om de gewenste sfeer te creëren. Pasteltinten maken de kamer groter, maar worden ook snel flauw. Roodtinten daarentegen geven warmte, maar maken een ruimte optisch kleiner.

Experts
Onze experts denken niet alleen met je mee in het juiste type verf, maar kunnen ook de juiste adviezen geven wanneer het gaat om kleurgebruik en indeling. Of plan eerst een afspraak met een van onze stylisten. Wist je dat je tijdens onze speciale interieur dagen gratis styladvies ontvangt? Bekijk hier het overzicht van deelnemende winkels.

Schilderen lijkt een eitje. Maar zowel de voorbereidingen als het verven zelf is een professionele klus. Iets wat onze vakmensen graag van je overnemen, tegen een schappelijk tarief.