0 3 min 3 yrs

Een klein herkenbaar Anna probleempje vandaag op de blog. Veranderdrang. Ik zie het om mij heen ook steeds meer. Niks in huis blijft op 1 plek. De tijden van de 2 symmetrische bloempotten die tot in den treure op de vensterbank blijven staan is voorbij. Wedden dat jij ook weleens op de bank zit en het ineens ‘zat’ bent. Je wilt het anders. Een andere indeling. Ander behang op de muur. Kleur, of toch juist niet. Veel pruttel of minimalistisch. Industrieel of nee wacht, liever Scandinavisch. Wat een ellende. Naast dat je het echt anders wilt, moet je ook nog kiezen in een stijl en uitstraling. Van een afstandje kan ik je daar lastig tips voor geven. Maar als ik weer eens een ‘veranderdrang bui’ heb, dan los ik dat budget-proof op. Wil je weten hoe? Lees dan verder!

Veranderdrang budget-proof

Veranderdrang is een term die ik vaak gebruik als ik weer ‘iets’ anders wil in huis. En die term gooi ik regelmatig over tafel. Mijn vriend zegt weleens gekscherend (of hij heeft gewoon gelijk) dat ons huis inmiddels al 5 cm kleiner is geworden door al die lagen verf en behang op de muren(…) En onze zolder ligt bomvol veranderdrang accessoires. Oftewel, afgedankt spul die de buien van veranderdrang niet hebben overleefd. Nu denk je, of tenminste dat denk ik, dat kost toch een vermogen? Kan. Maar je kunt het ook budget-proof oplossen.

Recycle

Ben je ineens die blauwe trendkleur zat? En dat terwijl je net naast je muur, ook dat oude kastje van je oma een blauwe lik verf had gegeven. En je accessores zoals vazen, plankjes en lijstjes op/aan de wand had gekocht in diezelfde hippe kleur. Mijn budget oplossing; pak de kwast en schilderen maar. Je kan de meeste accessoires een tweede leven geven door een fris nieuw geschilderd kleurtje.

Heb je een item gezien die je hééél graag wilt. Alleen is de nieuwprijs van dat item ongeveer de helft van je salaris? Dan is marktplaats dé oplossing. Dat ene item is misschien wel het veranderdrang object van een ander. Zo kan je deze voor een lief prijsje vast overnemen.