0 3 min 3 yrs

Verhuizen is niet zo makkelijk momenteel, want de vraag naar huizen is groot en het aanbod is gering. Daarnaast zijn de huizenprijzen enorm gestegen. Als je niet kunt verhuizen, is investeren in je eigen huis een zeer goed alternatief. Wij geven je tips hoe jij jouw huis anno 2021 duurzamer kunt maken.

Zonnepanelen

Okee, dit is een inkoppertje, maar het feit blijft dat zonnepanelen een goede investering zijn én bijdragen aan een duurzamere wereld. Wel moet je dan natuurlijk niet op korte termijn alsnog gaan verhuizen, want de investering in zonnepanelen verdien je ongeveer na zo’n 5 a 7 jaar terug. Heb je wel het idee om op korte termijn te verhuizen, dan kun je ervoor kiezen om zonnepanelen te huren in plaats van te kopen. Kijk hiervoor eens naar de Greenchoice zonnepanelen. Zonnepanelen zijn een goede investering en leveren je een mooie besparing op je energierekening op.

Zonneboiler

Wil je ook besparen op je gasrekening? Kies dan voor een zonneboiler in huis. Met een zonneboiler verminder je de CO² uitstoot en help je dus mee de klimaatveranderingen tegen te gaan. Volgens de Consumentenbond bespaar je met een zonneboiler ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water met een gemiddeld gezin van 4 personen. Dit zou ongeveer € 150,00 per jaar zijn. Dit betekent datje  de investering in een zonneboiler er pas na zo’n 20 jaar uit hebt op dit moment. Echter is de verwachting dat de gasprijs in de toekomst flink zal gaan stijgen. Je zult je zonneboiler dan dus sneller terugverdienen. En ondertussen draag jij wél bij aan een duurzamere wereld!

Warmtepomp of nieuwe CV

Een andere goede optie om duurzamer te gaan wonen is je oude cv-ketel vervangen. Een nieuwe cv-ketel is vaak vele stukken zuiniger. In plaats van een nieuwe cv-ketel kun je ook overstappen op een warmtepomp. Een warmtepomp is een zuinige én duurzame oplossing om je huis te verwarmen. De pomp gebruikt namelijk energie uit de bodem, buitenlucht of uit grondwater.