0 3 min 3 yrs

Helaas prutjes pindakaas. De zomer is out! Niet dat die voor dit jaar veel voorstelde. En toch, hij is weg. Weg uit het land. Het is weer tijd voor dikke sjaals, kaarsjes, het winterdekbed, lekneuzen en ruiten krabben. Of is dat al iets te overdreven? Punt is, de tijd dat je op blote voeten door huis en tuin liep te banjeren is best wel een beetje voorbij. Al kan september altijd nog een zomerse stuiptrekking krijgen. Maar op die stuiptrekking gaan wij niet wachten. Wij bereiden ons voor op die barkoude dagen. Dus hop hop, zomer eruit – winter erin! En o ja, mocht je het nog niet in de gaten hebben: dit gaat over je huis.

1. Dag dag geel, hello okergeel

De tintjes in je huis mogen wel iets warmer. Natúúrlijk kan je altijd nog wel geel in huis hebben. Zeker als je hondsdol bent van het kleurtje. Alleen maak je de kleur iets meer winterproof als je hem warmer maakt. Geel = okergeel. Turquoise = blauwgrijs. Oranje = cognac. Kom maar door met die kwast!

2. Koude voeten ellende

Niks beroerder dan met koude voeten op de bank zitten. Nu heb je de mogelijkheid om de gebreide sokken van je oma aan te trekken, of het hele arsenaal van dekentjes over je voeten heen te draperen. Het kan ook anders. En met die optie sla je 2 vliegen in 1 klap; het vloerkleed. Niet alleen zijn dan je poezelige voetjes niet meer koud, ook je huis is – in wintertermen – niet meer koud. Een vloerkleed is namelijk dé ‘aankleder’ voor in huis. Maar jij mag best die kriebelsokken aan hoor.

3. Kaarsje hier, dennenappeltje daar…

Of stiekem al een subtiele kerstbal voor onder je stulp. Weg met die vrolijke felgekleurde vaasjes. Flamingoposters uit de lijsten, de dennenboom is gepaster. Ieder seizoen heeft weer zijn accessoires, zo ook de herfst en de winter. En pak de kaarsen weer tevoorschijn. Steek ze voor de verandering ook aan. Dat maakt je koude avonden op de bank nóg gezelliger.

4. Vitrages?

Overgordijnen moet je hebben! Vitrages zijn mooi en staan goed voor je ramen in de zomer. In de zomer heb je namelijk geen last van tocht of kou wat stiekem via je kozijnen naar binnen kan sluipen. In de winter kan je die ellende wel hebben. En daar zijn overgordijnen dan weer handig voor. Die houden dat tegen. En ja, naast deze onwijs praktische bijkomstigheid zijn overgordijnen, net als een vloerkleed, een ‘aankleder’.

Met deze tips bereid jij je voor op de natte herfstdagen en die o zo koude winterdagen! Succes met het omturnen!